Kabelmat met rubberen bovenlaag en signaleringsrand

Speciaal voor situaties waar tijdelijk of permanent kabels een looproute kruisen is de kabelmat met signaleringsrand de oplossing om te zorgen voor een veilig looppad.

De kabelmat bestaat uit een laag van 4.8mm dik nitrilrubber en is voorzien van een profiel voor optimale grip op het loopvlak. De onderkant van de kabelmat is voorzien van een profiel waardoor de kabelmat slipvast op de vloer ligt. Tevens is aan de onderzijde een uitsparing (kabelgoot, cable run) voor de kabel(s) aanwezig waardoor de kabel beter op zijn plek blijft.

Het rubber vormt zich ondanks de dikte soepel om de kabel(s) heen en zorgt als kabelbrug tevens voor een extra beschermlaag voor de onderliggende kabels. De geel zwarte signaleringsrand met een breedte van 30mm maakt de kabelmat goed zichtbaar voor voorbijgangers. 

Temperatuur en vocht hebben hebben weinig effect op de werking van de kabelmat. De kabelmat is zowel binnen als buiten in alle weersomstandigheden te gebruiken. 

Kabelmat Rubber maakt de werkplaats, studio, kantoor, winkel, terrein extra veilig

Tijdelijke of permanente apparaten moeten in sommige gevallen aangesloten worden met een aansluiting waarbij de kabels een looproute doorkruisen. Dit zorgt voor een gevaarlijke situatie waarbij personen of apparatuur schade kunnen oplopen. De kabelmat is hier een snelle en veilige oplossing voor het afschermen van de kabels. 

Kabelmat Rubber Eco

Als opvolger is nu ook ook de nieuwe Kabelmat Rubber Eco beschikbaar waarin 15% gerecycled rubber is toegepast. Hiermee is weer een stap genomen om de productie van matten zo milleu vriendelijk mogelijk te maken.

kabelmat rubber eco 120cm 160cm en 300cm 

Praktische toepassingen 

Kabelmat Rubber tijdens het opladen van elektrische auto's

Heeft u een auto die elektrisch opgeladen moet worden en een aansluiting waarbij een straat of pad op openbare of eigen grond wordt gekruist?

De laadkabel moet dan worden afgeschermd zodat voetgangers niet over de kabel struikelen. Lees ook de richtlijnen voor het opladen van een elektrisch voertuig op Overheid.nl. In sommige gemeentes is een ontheffing van de plaatselijke verordening nodig. Informeer dus altijd eerst bij de Gemeente.

De kabelmat biedt hier een perfecte oplossing. Anders dan bijvoorbeeld een permanente kabelgoot biedt de kabelmat een goedkope en flexibele oplossing op iedere locatie en kan na gebruik makkelijk wordt opgerold en opgeruimd.

De kabelmat is gemaakt van 4,8mm dik rubber waardoor de mat vlak en stevig op de grond ligt. Het profiel op de mat zorgt voor een slipvrij oppervlak.

Rolstoelen, kinderwagens, fietsers en slechtzienden passeren met hulp van de kabelmat op veilige wijze de oplaadkabel.  

Na het opladen kan de mat worden opgerold en worden opgeborgen. Altijd handig om in de auto te hebben om overal veilig te kunnen laden. 

De gemeente Brugge (België) heeft kabels over het trottoir officieel toegestaan. Een van de voorwaarde is dat de kabel is afgedekt met een deugdelijke kabelmat. Lees hier meer. 

Afdekken van kabels op de werkplaats

Als onderdeel van een veilige werkplek waarbij kabels tijdens het werk worden beschermd en medewerkers en voorbijgangers een veilige doorgang hebben. De Kabelmat Rubber kan binnen en buiten worden gebruikt in omstandigheden waar olie, vetten en andere chemische middelen voorkomen.

Markten en braderiën

Dekt kabels en waterleidingen af naar de kraam of mobiele winkel en voorkomt struikelingen van personeel en klanten. Producten in karren worden met de kabelmat eenvoudig over de kabels heengereden.

Kabelmat Rubber Eco schematische opbouw

Eigenschappen van de kabelmat

  • Afmeting: 120cm x 40cm x 4,8mm (ook leverbaar in een 160, 200 en 300cm variant)
  • Samenstelling: 100% nitril rubber
  • Geel zwarte signaleringsrand: 30mm
  • Gebruik: binnen en buiten
  • Gewicht: ca 5,8kg/m²
  • Grip: profiel aan beide zijdes van de kabelmat

Verkrijgbaarheid 

De Kabelmat Rubber met signaleringsrand bestel je eenvoudig in de LogoMatz webshop. Klik hier om de product pagina van de kabelmat te openen. 


iDEAL 120x30 dubbel

Bancontact logo giropay

VISA logo 1

MasterCard logo

PostNL

dhl logo01

UPS logo logotype60x70

webshopchecker waardering

LogoMatz levert in Nederland, Belgie en Duitsland.
Overige EU landen op aanvraag.

Contact

LogoMatz

Bremerland 17
9302GW Roden
Nederland

www.logomatz.nl
verkoop@logomatz.nl

Tel. & WhatsApp: +31 (0)85 3032911

KvK-nummer: 80109500
BTW-identificatienummer: NL861557438B01

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang leuke aanbiedingen en nieuwsberichten van Logomatz.